Новини

10 Липня 2020 р.

Робота Хмельницького окружного адміністративного суду в умовах карантину!

Робота Хмельницького окружного адміністративного суду в умовах карантину!

Згідно із Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року №500 продовжено дію адаптивного карантину до 31 липня.

Хмельницький окружний адміністративний суд продовжує працювати в особливому режимі, зокрема:

- пропуск відвідувачів до суду відбувається виключно за наявності засобів індивідуального захисту;

- здійснюється обов’язковий температурний скринінг відвідувачів суду;

- до приміщення суду допускаються лише учасники судових засідань, служби невідкладної медичної допомоги, фельд’єгерської служби працівників з обслуговування систем і мереж суду (у невідкладних випадках);

-  особистий прийом громадян керівництвом суду не здійснюється;

- прийом позовних заяв, клопотань, заяв у справах та інших звернень здійснюється через:

  • пошту- вул. Козацька, 42, м. Хмельницький, 29009;
  • електронну пошту - inbox@adm.km.court.gov.ua (документи мають бути засвідчені електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП));
  • особистий кабінет в системі «Електронний суд» - https://id.court.gov.ua/ (документи мають бути засвідчені електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП));
  • факс(0382) 64-15-77;
  • інформаційно-довідковий контакт центрза телефоном (0382) 64-15-60 (для отримання інформації по справі, або з інших питань, що стосуються діяльності суду).

надсилаються рішення суду, виконавчі листи, довідки за заявами громадян засобами поштового зв’язку;

- ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами справи здійснюється шляхом надсилання скан-копій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві.

ЗАБОРОНЕНО вхід до приміщення суду будь-яких осіб (у тому числі учасників судових засідань) з явними ознаками респіраторних захворювань (слабкість, кашель, підвищення температури, задуха, ускладнене дихання).

Принагідно зазначаємо, що наказом  Державної судової адміністрації України № 169 від 08.04.2020 року прийнято Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду.

Цим порядком визначено, що суд та учасники процесу можуть використовувати різні системи відеоконференцзв’язку: програмне забезпечення «EasyCon»  (vkz.court.gov.ua) або інші доступні засоби, що забезпечують проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку, та відповідають вимогам законодавства, наприклад Zoom.

Алгоритм дій по використанню сервісу «EasyCon» далі в інфорграфіці.

Додатково нагадуємо, що звернутись до суду Ви можете за допомогою електронних сервісів суду, детальніше за посиланням: https://kmoas.gov.ua/news/view/3381-hmel-nic-kiy-okruzhniy-administrativniy-sud-nagadue.

Як отримати судове рішення в умовах обмежувальних заходів викладено у рекомендаціях: https://kmoas.gov.ua/news/view/3399-yak-otrimati-sudove-rishennya-v-umovah-obmezhuval-nih-zahodiv

Ми щодня докладаємо максимум зусиль для виконання своїх обов’язків і працюємо заради безперервного здійснення судочинства і захисту прав людини.