Новини

1 Квітня 2020 р.

Як отримати судове рішення в умовах обмежувальних заходів

Як отримати судове рішення в умовах обмежувальних заходів

Стаття 251 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає різні способи вручення судового рішення: шляхом надсилання засобами поштового зв’язку, в електронній формі, нарочно.

Однак, в умовах обмежувальних заходів на час карантину, в Хмельницькому окружному адміністративному суді вручення судових рішень здійснюється через поштовий зв’язок та електронну пошту – шляхом надсилання.

Так, для отримання копії судового рішення, слід звертатися із письмовою заявою на офіційну адресу суду через: засоби поштового зв’язку (вул. Козацька, 42, м. Хмельницький, 29009); електронну пошту (inbox@adm.km.court.gov.ua); особистий кабінет користувача у системі «Електронний суд» – https://id.court.gov.ua/.

Заява має містити такі реквізити:

- для юридичних осіб – повне найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код ЄДРПОУ,
- для фізичних осіб – ім’я (прізвище, ім’я та по батькові), місце проживання чи перебування, за потреби; найменування суду, до якого заява подається; номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів); зміст прохання заявника; дата, підпис, прізвище, ім’я, по батькові.

Копії судових рішень буде направлено на вказану у заяві поштову адресу. Додатково судове рішення може надсилатися і на електронну пошту – задля цього, заявнику варто вказати у заяві відповідне прохання та електронну адресу.