Новини

17 Квітня 2020 р.

Робота суду в умовах карантину

Робота суду в умовах карантину

Незважаючи на обмежувальні заходи, пов’язані із введенням карантину та навіть за умов надзвичайної ситуації в Україні, Хмельницький окружний адміністративний суд продовжує працювати та ефективно виконує покладені на нього завдання щодо справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення спорів, захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб’єктів владних повноважень.

Так, у період з 12 березня по 16 квітня 2020 року до суду надійшло 723 позовних заяви, справи та матеріали.

Розглянуто судом 583 справи, з яких:

- справи з приводу забезпечення функціонування органів прокуратури, адвокатури, нотаріату та юстиції – 4 (0,7% від розглянутих справ);

- справи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики – 6 (1%);

- справи щодо примусового виконання судових рішень і рішень інших органів – 17 (2,9%);

- справи щодо забезпечення громадянського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України – 19 (3,2%);

- справи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав – 26 (4,5%);

- справи з приводу регулювання містобудівної діяльності та землекористування –  42 (7,2%);

- справи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства – 126 (21,6%);

- справи, що виникають з відносин публічної служби – 142 (24,4%);

- справи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики – 201 (34,5%).

Серед розглянутих справ значну кількість становили справи щодо пенсійних та соціальних виплат (58 справ (9,9% від розглянутих). Зокрема, це спори щодо зменшення відсоткового значення розміру призначених пенсій, виплати індексації грошового забезпечення, щодо ненарахування та невиплати грошової компенсації за невикористану додаткову відпустку звільнених військовослужбовців, тощо. При розгляді цих  справ, суд приймав рішення про задоволення позовних вимог, тим самим захистивши права громадян на належні їм, відповідно до законодавства, виплати.

В умовах сьогодення, ми щодня докладаємо максимум зусиль для виконання своїх обов’язків і працюємо заради безперервного здійснення судочинства і захисту прав громадян.

Додатково нагадуємо, що звернутись до суду Ви можете за допомогою електронних сервісів суду, детальніше за посиланням: https://kmoas.gov.ua/news/view/3381-hmel-nic-kiy-okruzhniy-administrativniy-sud-nagadue.

Як отримати судове рішення в умовах обмежувальних заходів викладено у рекомендаціях: https://kmoas.gov.ua/news/view/3399-yak-otrimati-sudove-rishennya-v-umovah-obmezhuval-nih-zahodiv