Новини

20 Вересня 2024 р.

Участь делегата Хмельницького окружного адміністративного суду судді Дар’ї Божук у роботі ХХ з’їзду суддів України

Участь делегата Хмельницького окружного адміністративного суду судді Дар’ї Божук у роботі ХХ з’їзду суддів України

18-19 вересня 2024 року у місті Київ проходив  ХХ з’їзд суддів України, у якому взяли участь 274 делегати від судів усіх рівнів згідно до спеціалізації. Суддівський корпус Хмельницького окружного адміністративного суду представила делегат від суду суддя Божук Дар’я Анатоліївна. Загалом, на з'їзд зареєструвалися 274 делегати, що становить сто відсотків від числа обраних.
 
18 вересня, у перший день роботи з’їзду, делегати обрали на посаду судді Конституційного Суду суддю Верховного Суду Аллу Олійник, суддю Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. 
 
Також в цей день затверджено нову редакцію Кодексу суддівської етики, яку презентував Єгор Краснов, суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді, голова комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України.
19 вересня, у другий день роботи з’їзду виступили делегати щодо проблемних питань діяльності судової влади, заслухано доповіді голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Андрія Пасічника, в.о. голови Державної судової адміністрації України Максима Пампури. За результатами доповідей, з’їзд ухвалив рішення щодо відновлення та зміцнення ролі суддівського самоврядування і повернення повноважень Раді суддів України та рішення про зміцнення незалежності суддів, захисту їхніх професійних інтересів, звернення до державних органів та посадових осіб.
Завершився другий день з’їзду ухваленням фінальних резолюцій та оголошенням перерви у роботі XX з’їзду суддів України, за попередньою інформацією до березня 2025 року.