Новини

17 Вересня 2024 р.

Участь судді Хмельницького окружного адміністративного суду Діани Гнап у тренінгах для суддів

Участь судді Хмельницького окружного адміністративного суду Діани Гнап у тренінгах для суддів

Участь судді Хмельницького окружного адміністративного суду Діани Гнап у тренінгах для суддів

Професійний розвиток та вдосконалення знань – одна з важливих складових фахового росту, адже в умовах, коли часто змінюється законодавство, а судочинство стає щоразу складнішим через технологічні, середовищні та соціо-економічні зміни, вимоги до професійних знань суддів постійно підвищуються.
Судді Хмельницького окружного адміністративного суду не залишаються осторонь навчального процесу – беруть активну участь в навчальних заходах як у ролі викладачів (тренерів), так і в ролі слухачів навчальних програм. Цьогоріч дві декади вересня вмістили в себе два тренінги для суддів, в яких взяла участь суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Діана Гнап.

5-6 вересня у м. Львові Національна школа суддів України спільно з Міжнародною організацією праці провели тренінг “Застосування міжнародних трудових стандартів у судовій практиці в Україні” для суддів загальних, адміністративних і господарських судів.
У межах дводенного навчання викладачі висвітлювали теми міжнародних трудових стандартів у судовій практиці в Україні при вирішенні трудових спорів та спорів щодо проходження публічної служби. Зокрема, суддя Хмельницького окружного адміністративного суду, Діана Гнап представила слухачам власні напрацювання у презентації«Спори щодо звільнення з публічної служби», поєднавши виклад матеріалу з сесією запитань-відповідей практичного напрямку.

16-17 вересня у м. Одеса Діана Дмитрівна удосконалювала свої знання та навички на тренінгу «Спори у сфері захисту внутрішньо переміщених осіб». Вказаний захід для суддів місцевих загальних та адміністративних судів проводила Національна школи суддів у співпраці з Громадською організацією «10 квітня».
Під час навчання учасники мали змогу прослухати фахові тематичні лекції відносно особливостей розгляду питань щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб?єктів владних повноважень внутрішньо переміщеними особами; соціальних спорів щодо внутрішньо переміщених осіб; проблематикою отримання статусу людини з інвалідністю внаслідок війни.
Важливо відмітити, що проведення навчальних заходів для суддівської спільноти із залученням зовнішніх стейкхолдерів сприяє розвитку соціального діалогу громадськості з судовою владою та забезпечує оперативне реагування на виклики, які виникають у правозастосовчій практиці.