Новини

28 Червня 2024 р.

Привітання голови Хмельницького окружного адміністративного суду з нагоди Дня Конституції України

Привітання голови Хмельницького окружного адміністративного суду з нагоди Дня Конституції України

Шановні колеги, вітаю з Днем Конституціі? Украі?ни!

Як відомо, Конституції  України передували прийняття низки актів.

Вважають, що фундаментом для створення чинної Конституції України є: Руська правда,  Конституція Пилипа Орлика (Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького), Конституція Української Народної Республіки (Статут про державний устрій, права і вільності УНР), Закони про тимчасовий державний устрій України — другий офіційний документ Української Держави. Незважаючи на те, що перелічені вище документи створені в різні часи, однак, вони  регламентували права й обов’язки украі?нців, а також констатували державну незалежність і територіальну цілісність України.

Як відомо, «батьком» Конституції вважають тодішнього народного депутата Михайла Сироту. Саме він представляв з трибуни Верховної Ради в  "конституційну ніч" 1996 року чинну Конституцію Украі?ни.

Враховуючи величну історію нашої держави  варто наголосити, що Конституція України закріплює правові основи незалежної України, її сувенітет і територіальну цілісність.       Тому зичу ніколи не втрачати орієнтирів у роботі та в житті, бути вірними Конституціі? Украі?ни и? відчувати підтримку колег і близьких!

Пишаємося своєю країною і віримо в світле майбутнє України - вільної, європейської та демократичної!

Дякуємо нашим захисникам! Слава Україні! Героям Слава!

З повагою голова Хмельницького окружного адміністративного суду.