Новини

16 Березня 2021 р.

Хмельницький окружний адміністративний суд повідомляє!

Хмельницький окружний адміністративний суд повідомляє!

До суду надходять численні звернення учасників судового процесу щодо неотримання ухвал про відкриття адміністративного провадження.

Раніше повідомлялося про недостатнє фінансування та відсутність поштових знаків.

Станом на сьогодні ситуація щодо фінансування залишилась незмінною. Тому, судді ХОАС звернулись до Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Вищої ради правосуддя щодо виділення додаткових видатків Державного бюджету України на 2021 рік.

Крім того, черговий XVIIІ з’їзд суддів встановив, що фінансове забезпечення діяльності судів у 2020 році не відповідало потребам забезпечення  належного здійснення правосуддя.

Тому, з метою забезпечення реалізації процесуальних прав учасників судового процесу, звертаємося до Вас з проханням:

- одночасно із поданням до суду позовних заяв подавати заяву про надсилання поштової кореспонденції (у тому числі процесуальних документів) на електронну пошту (зразок заяви за посиланням https://kmoas.gov.ua/news/view/3544-uvaga-vazhliva-informaciya);

- при поданні заяв і клопотань вказувати електронну адресу та номер телефону.

У разі відсутності в матеріалах проваджень  інформації про електронну пошту, номери засобів телефонного зв'язку, інформація про виклик у судове засідання, повідомлення про судове засідання та про ухвалені судові рішення у таких справах розміщуватиметься на офіційному сайті суду https://kmoas.gov.ua/ogoloshennya-pro-viklik-povidomlennya-vidpovidacha-tretih-osib-svidkiv-misce-prozhivannya-perebuvannya-yakih-nevidome та вебпорталі Судова влада https://adm.km.court.gov.ua/sud2270/gromadyanam/1/.

Інформація щодо стадій розгляду судових справ міститься на сторінці Хмельницького окружного адміністративного суду вебпорталу «Судова влада» в розділі «Громадянам» підрозділ «Інформація щодо стадій розгляду судових справ» за посиланням https://court.gov.ua/fair/sud2270.

Список призначених до розгляду справ доступний до перегляду на сторінці Хмельницького окружного адміністративного суду вебпорталу «Судова влада»  в підрозділі «Список справ, призначених до розгляду» в розділі «Громадянам» за посиланням https://adm.km.court.gov.ua/sud2270/gromadyanam/csz/.

Із текстами судових рішень можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/.

У разі виникнення додаткових питань звертайтесь за телефонами:

(0382) 64-15-76 та (0382) 64-15-77 – відділ документального забезпечення (канцелярія) та (0382) 64-15-60 – інформаційно-довідковий контакт центр.