Новини

21 Листопада 2020 р.

Увага, за неправильне носіння маски або її відсутність у громадських місцях передбачено накладення штрафу одразу на місці!

Увага, за неправильне носіння маски або її відсутність у громадських місцях передбачено накладення штрафу одразу на місці!

Сьогодні, 21 листопада 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо  запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Внесеними змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, передбачено покарання у вигляді накладення штрафу від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 грн до 255 грн).

Тобто, адміністративна відповідальність може настати не лише за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, а й за неправильне їх використання.

Якщо раніше штраф за вказане порушення стягувався виключно у судовому порядку, то відтепер за порушення правил носіння маски або її відсутності передбачено накладення штрафу одразу на місці.

Накладати штрафи за відсутність маски мають право:

          - поліцейські;
          - працівники епідемічного контролю;
          - представники органів місцевого самоврядування.