Новини

31 Липня 2020 р.

Знайомство з судом: Служба судових розпорядників

Знайомство з судом: Служба судових розпорядників

Апарат суду – це одна єдина структурна одиниця судової установи, основним призначенням якого є організаційне забезпечення роботи з реалізації функцій, які стоять перед судом. А однією з ключових фігур для вирішення питань організації та проведення судового засідання є посада судового розпорядника.

Основні завдання судового розпорядника – забезпечувати належний стан зали судового засідання і запрошувати до неї учасників процесу; оголошувати про вхід суду до зали і вихід з неї; слідкувати за дотриманням порядку особами, присутніми у залі судового засідання; приймати від учасників процесу документи й матеріали та передавати їх суду під час судового засідання; виконувати розпорядження головуючого про приведення до присяги перекладачів, експертів; запрошувати до зали судового засідання свідків та виконувати розпорядження головуючого про приведення їх до присяги; виконувати інші розпорядження головуючого, пов’язані із забезпеченням умов, необхідних для розгляду справи.

Судовий розпорядник вирішує питання, які стосуються організації та проведення конкретного судового засідання. Наявність у судовому засідання розпорядника, безумовно, створює максимально сприятливі умови для всебічного та ефективного розгляду справи. Також судові розпорядники слідкують за безпекою роботи судів і суддів під час розгляду справ.

Працівники служби поділились власними думкам щодо того, що їм приносить задоволення у вибраній професії.

Артем (старший судовий розпорядник): «Я вважаю, що кожна професія повинна приносити задоволення. А інакше без цього фактору робота не буде виконана якісно. Саме у вибраній мною професії, задоволення приносить важливість виконаної роботи, різнобічна діяльність та участь у вирішенні питань, що стосуються діяльності суду».

Вадим (судовий розпорядник): «Ще у шкільні роки я мріяв працювати у галузі юриспруденції, на момент вступу до університету я чітко розумів, що я хочу від даної професії та коли я це отримаю. Тому на дане питання я можу дати відповідь тільки з посмішкою на обличчі, так як, я отримую максимальне задоволення від посади та від навантаження, яке отримую. У дружньому колективі, з розумними керівниками та чудовими колегами, робота у суді не здається такою важкою, як про це можуть думати інші».

На запитання Які підходи та методи ви використовуєте для виконання роботи? працівники відповіли:

Артем: «Основні методи, які я використовую під час виконання роботи – це метод пізнання та контролю».

Вадим: «Я, як юрист, повинен включати у роботу, якомога більше методів та підходів, щоб громадянин, який звернувся за допомогою, міг отримати юридично грамотну відповідь. Для того, щоб отримати максимальний результат мені потрібно цілісно та якісно виконувати свою роботу. Юридична етика, порядність, чесність, об‘єктивність та неупередженість - це все, те, що допомагає мені у роботі. Підходи та методи до роботи, не є вичерпними, тому я стараюсь якомога більше знайти та залучити їх для виконання задачі».

 

Постановка мети – це найважливіша річ, якщо ви хочете чогось досягти в особистому або професійному житті. Одна з причин, чому мета так важлива – вона задає напрямок. Коли є чітко поставлена і чітко визначена мета, то багато рішень приймати дуже легко.