Новини

29 Липня 2020 р.

Знайомство з судом: Відділ аналітичного та інформаційного забезпечення

Знайомство з судом: Відділ аналітичного та інформаційного забезпечення

Постійні зміни законодавства, впровадження нових технологій для створення і забезпечення роботи – все це вимагає уваги, поглиблення знань та аналізу отриманої інформації. І на поміч приходить Відділ аналітичного та інформаційного забезпечення.

У своїй щоденній роботі працівники відділу керуються принципами професіоналізму та компетентності. Відділом проводиться моніторинг та інформаційно-аналітичне забезпечення суддів та помічників суддів практикою судів вищих інстанцій в справах, які є визначальними для формування однакової судової практики, накопичення та систематизації цієї інформації.

Не менш важливим обов’язком відділу є забезпечення функціонування та організації роботи архіву суду. Упорядкування і систематизація архівного фонду вимагає від працівників професійного підходу та розуміння виконуваної роботи, адже документообіг не зупиняється, він постійно змінюється і потребує належного зберігання.

Працівники готують матеріали для нарад, семінарів, конференцій, занять з підвищення кваліфікації за участю суддів, працівників апарату суду. Також на відділ покладені функції, щодо систематичного проведення навчань, юридичних лекторіїв та практикумів для працівників апарату суду за напрямками:

- вивчення та роз'яснення актів законодавства

- аналіз листів, запитів на предмет відповідності чинним правилам правопису

- удосконалення навиків мистецтва правового письма та процесуального документування інше (за вказівкою керівництва).

  

Працівники відділу поділились власними думкам щодо того, що їм приносить задоволення у вибраній професії.

Наталія (начальник відділу): «Навчатись та навчати інших, допомога людям, командна робота, відданість, справедливість».

Ірина (завідувач архіву): «Дружній колектив, що є однією цілісною командою, яка завжди підтримує, професійний та особистісний розвиток та здобуття нових знань, взаємний обмін досвідом у професійній сфері. Робота в суді є хорошим інструментом підвищення знань. Для досягнення гарних результатів важливі також достойне матеріальне забезпечення, заохочення керівництва, вдячність колег та людей з якими ти працюєш, що надихає на плідну працю».

На запитання Які підходи та методи ви використовуєте для виконання роботи? працівники відповіли:

Наталія: «Перш за все відповідальність, постійне підвищення рівня кваліфікації, самоосвіта, якісне планування роботи, визначення пріоритету у виконанні завдань, чітка постановка завдань, надання індивідуальної допомоги у виконанні завдань підлеглим працівникам та координація їх роботи, контроль виконання доручених завдань, швидке та якісне виконання завдань та/або доручень, вміння спілкуватись з людьми, повага до людей».

Ірина: «В роботі завжди важливо пам’ятати про відповідальність, сумлінно виконувати обов’язки та покладені завдання відповідно до передбачених правил та інструкцій. Щоденний саморозвиток та вдосконалення навичок і знань сприяє ефективній роботі. Крім того, тактовність, взаємоповага і доброта сприяє появі впевненості в собі та допомагає залишатись з колегами в гарних відносинах та добре виконувати безпосередні щоденні завдання в роботі».

 

Якісне виконання поставлених задач, підтримка колег та злагодженість процесів - запорука ефективної роботи.