Новини

27 Липня 2020 р.

Знайомство з судом: Сектор матеріально-технічного забезпечення

Знайомство з судом: Сектор матеріально-технічного забезпечення

У кожній установі, організації є товари (послуги), які закуповуються із року в рік. До таких товарів можна віднести, наприклад, той самий папір, канцелярське приладдя. Це маленька частина потреб, яку потрібно вносити до плану закупівель.

Закупівля товарів, робіт і послуг за державні кошти є досить складним і тривалим процесом, який потребує відповідних знань, зокрема норм законодавства. Проте, як і в будь-якому іншому процесі, під час проведення публічних торгів можуть виникають певні нюанси. Тому, правильно організовані закупівлі є важливою умовою для функціонування суду та виконання планових завдань.

Як провести закупівлі, які оформлювати документи, як укладати договори, про все це знають у секторі матеріально-технічного забезпечення.

Сектор планує, визначає спосіб проведення та проводить процедури закупівель, публікує інформацію та звіти про публічні закупівлі, визначає переможця, складає звітність та вчиняє інші дії, що передбачені Законом України “Про публічні закупівлі”.

   

Завідувач сектору Вікторія поділилась власними думкам, щодо того що приносить їй задоволення у вибраній професії: Рух вперед. Розширення юридичних знань. Різносторонність правової роботи. Але, найбільше задоволення приносить кінцевий результат роботи, коли крок за кроком, вичитуючи та досліджуючи, вдається досягнути необхідної цілі. Розуміння того, що вдалося виконати поставлене завдання. Це або ж новий примірник договору для роботи, або складена тендерна документація, або розв’язання порядку вчинення дій.”.

На запитання Які підходи та методи ви використовуєте для виконання роботи? Вікторія відзначила можливість ведення конструктивного діалогу між працівниками, взаємозаміну та універсальність працівників, правовий аналіз, постійний моніторинг законодавства та змін, раціональний розподіл робочого часу.