Новини

22 Липня 2020 р.

Знайомство з судом: Відділ планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності

Знайомство з судом: Відділ планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності

Поряд з такими складними спеціальностями, як юрист, економіст – особливе місце займає професія бухгалтера. Бухгалтер – одна з ключових фігур в будь-якій установі. Організація і ведення бухгалтерського обліку, використання фінансових та матеріальних ресурсів, складання і здача звітності, облік податкових зобов’язань є невід’ємною частиною роботи у цій професії. Зрештою, без бухгалтера просто неможливо здійснити жодної фінансової операції.

Праця бухгалтерів важлива та завжди затребувана. Бухгалтер знає напам’ять безліч різних інструкцій, рахунків, законів, легко орієнтується в них і при цьому не допускає ні найменших помилок в обчисленнях та розрахунках. Адже кожна цифра щось означає і несе певну інформацію. До того ж, постійні зміни в законодавстві значно ускладнюють роботу бухгалтера. Потрібно дуже чітко контролювати цей процес.

Без перебільшення можна зазначити, що відділ планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності є центральним механізмом у роботі нашого суду. Від чіткої та безперебійної роботи відділу залежить фінансування суду, оплата платіжних рахунків на матеріально-технічне оснащення, своєчасне надання звітності, контроль за ефективним використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, і найулюбленіше для працівників суду –  заробітна плата.

   

Працівники відділу поділились власними думкам, щодо того що їм приносить задоволення у вибраній професії.

Ольга(начальник відділу): “За своєю особистістю я перфекціоніст та  прагну до ідеалу у всьому. Враховуючи, що на своєму робочому місці  я  проводжу  майже половину активної частини   свого життя, у мене досить високі вимоги у роботі до себе і членів моєї міні-команди – відділу. Таким чином, неймовірне задоволення від роботи я отримую тоді й лише тоді, коли всі заплановані та  поставлені завдання виконані вчасно та правильно  й залишається 10-15 хвилин для неформального спілкування з колегами, психологічного розвантаження та обміну думками.”

Наталія (провідний консультант відділу): “На мою думку, професія бухгалтера творча, неординарна, складна та безперечно цікава. На цій посаді доводиться постійно саморозвиватися та самовдосконалюватися, адже в період реформ дуже часто вносяться зміни в різні нормативно-правові акти, з’являються нові інструменти та технології. Такі професійні  якості, як наполегливість, працьовитість, вміння досягатирезультату  переносяться й на особисте життя.  Незважаючи на можливі робочі труднощі, можу з гордістю сказати, що я працюю в чудовому колективі та позитивній атмосфері.”.

На запитання Які підходи та методи ви використовуєте для виконання роботи? працівники відповіли:

Ольга (начальник відділу): “Вважаю, що єдиного правильного підходу, універсального “ключика”, яким можна скористатися при виконанні роботи не існує. Тому, перш за все, орієнтуюсь на результат й найбільш оптимальний спосіб його досягнення. Задля цього використовую оригінальний “мікс” методів та підходів, поєднуючи установлені традиційні форми організації праці з інноваційними та нестандартними ідеями.”.

Олена (провідний спеціаліст): “Для виконання роботи я використовую такі методи, як планування робочого дня та оптимізація робочого часу, визначення першочергових пріоритетів при виконанні своїх посадових обов’язків, взаємодопомога, добре налагоджена комунікація, робота в команді.”