Новини

17 Липня 2020 р.

Знайомство із судом: Відділ державної служби та управління персоналом

Знайомство із судом: Відділ державної служби та управління персоналом

Суд – це його працівники. А секрет успішної роботи – в ефективному підборі персоналу. Адже будь-який працівник зможе досягти максимального результату, лише працюючи на своєму місці. Яким чином в суді організована робота з персоналом – знають у відділі державної служби та управління персоналом.

Робота у відділі кадрів – це робота з людьми. З кадровика починаються офіційні стосунки працівника і роботодавця.

Команда відділу здійснює добір працівників на державну службу, приймає документи від кандидатів на зайняття вакантних посад, та здійснює документальне оформлення вступу на державну службу, її проходження та припинення.

Серед різноманіття функцій відділу важливим є організація ведення кадрового обліку в суді, обчислення трудового стажу, заповнення і зберігання трудових книжок та особових справ суддів та працівників апарату суду. Саме від цих “папірців” часто залежить трудове майбутнє людини, адже кадрові документи відображають усю трудову діяльність: професійний стаж, переведення на інші посади, перебування у декретній відпустці, нагородження тощо.

Працівники відділу готують розпорядчі документи про відрядження персоналу суду, проекти організаційно-розпорядчих актів, слідкують за своєчасним поданням електронних декларацій, ведуть облік військовозобов’язаних і призовників, формують графіки відпусток персоналу суду, готують проекти наказів щодо надання відпусток.

  

Працівники відділу поділились власними думкам, щодо того що їм приносить задоволення у вибраній професії.

Людмила (начальник відділу) відповіла, що любить свою роботу за те, що вона різна. Робота у відділі кадрів – це, насамперед, робота з людьми, тому кадровик - це як психолог. З кадровика починаються офіційні стосунки працівника і роботодавця. В кожній особовій справі - історія життя кожного працівника. Щоб оформити та систематизувати всю документацію, потрібно виконати багато кропіткої роботи. Кадровик і персонал нерозлучні: відпустки, відрядження, переведення…Трудова діяльність працівника починається і закінчується зі спілкування з кадровиком.

“З вибором професії я не помилилася, від своєї роботи я отримую задоволення і  не хочу займатись іншою справою”,-  відзначила Людмила.

Які підходи та методи Ви використовуєте для виконання роботи?

«Для виконання своєї роботи я вивчаю не тільки законодавчу базу, а і ознайомлююсь з практичним досвідом інших фахівців, звертаюся за роз’ясненнями, читаю спеціалізовані журнали, слухаю тематичні вебінари, семінари».

 

Працівник відділу кадрів – це ще й людина, яка повинна підтримувати дружній робочий клімат в колективі, уміти згладжувати конфліктні ситуації, бути уважним до своїх співробітників та завжди надати компетентну консультацію.