Новини

21 Травня 2020 р.

Свято вишиванки у стінах суду!

Свято вишиванки у стінах суду!

День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня. В цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в університет, школу, чи садочок.

Вишиванка – це щось більше, ніж одяг. У ній душа українського народу. У вишиванці зручно і красиво. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.

Сьогодні, 21 травня ми підтримали всеукраїнський флешмоб, присвячений Дню вишиванки, та змінили свій офіційний дрес-код на національний. Кольорові ниточки та візерунки на вишитому вбранні вирізняють з-поміж інших і водночас об’єднують у один народ.

Суддя-спікер Діана Гнап: «День вишиванки – таке символічне і разом з тим таке сильне і патріотичне свято! Це свято наших традицій, наших випробувань, наших предків. Бережемо і розвиваємо нашу культуру.»

Керівник апарату суду – Олександр Панчук: «Українська вишиванка, мабуть, найкрасивіше і незвичайне національне вбрання  в усьому світі. Вона вражає своєю красою і багатством».

Для начальника відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності Ольги Загродської День вишиванки – це ще одна можливість продемонструвати світові та в першу чергу кожному з нас наше бажання зберегти традиції, примножити їх та передати наступним поколінням.

Начальник відділу організаційного забезпечення, статистичної роботи та узагальнення судової практики – Іванна Булгакова: «Українська вишиванка є абсолютно унікальним автентичним продуктом, який характеризує не лише темперамент нації, але й є її візитівкою».

                                                                 

Помічники суддів – Олександра Ковальчук, Сергій Васільєв,  і Олеся Тягай

«Дивлячись на вишиванку дивуєшся красі орнаменту, її вишуканості та колоритності», - поділилась Олександра.

«Вишиванка для мене - це річ, яка асоціюється із святковим вбранням. Проте, це не привід одягати її 1-2 рази на рік, а й можливість частіше демонструвати красу національного одягу» – зазначив Сергій.

 «Вишивка - це красиве витончене й самобутнє вбрання з віковою історією. Моя вишиванка – це моє творіння, яким я дуже пишаюсь» - вказала Олеся.

Секретар судового засідання – Ксенія Василевська: «Моя вишиванка – це гордість, адже має історію понад 100 років. Я її дуже ціную і бережу, вона передавалась із покоління в покоління жінкам по лінії чоловіка. Обов’язково передам у спадок своїй донечці нашу сімейну реліквію».

Секретарі судового засідання – Альона Вересняк, Ольга Наголюк і Юлія Нетичай

«Одягаючи вишиванку, одразу відчутно прилив емоцій та почуттів наскільки гарна та самобутня наша культура»,- зазначила Юлія.

«Вишиванка - це символ, наша відмінність, культурна риса і її потрібно поширювати»,– вказала Ольга. «Це завжди особливо, неповторно, дуже гарно і дуже по-справжньому», – додала Альона.

Провідний спеціаліст відділу документального забезпечення Ірина Урода: «Коли я одягаю вишиванку, мені одразу ж хочеться посміхатися, відчувається святковість дня, з’являється бажання робити щось добре».

 

(Коко Шанель говорила, що найкращим вбранням для жінки є маленьке чорне плаття. Вона просто не бачила українських жіночих вишиванок!)

 

Вишиванка — поема життя,

Закодована вічність в узорах.

Їй ніколи нема забуття:

Геній Роду не стерти на порох!

#ФемідаОдягаєВишиванку