Новини

7 Квітня 2020 р.

7 квітня – Всесвітній день здоров’я

7 квітня – Всесвітній день здоров’я

Сьогодні, 7 квітня, в усьому світі відзначають Всесвітній день здоров’я, який було започатковано з нагоди створення, а точніше – прийняття Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я у 1948 році.
Здоров’я – це природна, абсолютна й життєво важлива цінність, що посідає найвищу сходинку в ієрархії цінностей, реалії сьогодення це підтверджують. Однак, в умовах стрімкого життя сучасної людини, ми забуваємо про його важливість, і згадуємо лише в критичних ситуаціях.
Здоров’я ґрунтується на основі генетичних факторів, способу життя та екологічних умов. Генетика та навколишнє середовище формують лише 40 % здоров’я, решта 60 % залежить від способу життя та свідомого ставлення людини до себе.
Варто пам’ятати, що міцне здоров’я залежить не лише від правильного харчування і фізичних вправ, також необхідно мати гарне психічне здоров’я, здорову самооцінку і вести здоровий спосіб життя.
В умовах сьогодення серйозною загрозою для здоров’я людства стала гостра респіраторна хвороба COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. З метою мінімізації ризиків розповсюдження захворюваності, пропонуємо підбірку рекомендацій, які допоможуть захиститися від COVID-19.

Бережіть себе, зберігайте спокій та будьте здорові!