Новини

31 Березня 2020 р.

Карантин - це не час для нудьги!

Карантин - це не час для нудьги!

В умовах карантину більшість людей проводить багато часу вдома.  Проте, це не час для нудьги! Навіть перебуваючи у чотирьох стінах можна провести час з користю, адже існує ряд електронних ресурсів, які дають змогу отримувати послуги в режимі онлайн не виходячи з дому.

 Пропонуємо Вашій увазі наступні електронні сервіси:

  • Кабінет електронних сервісів https://kap.minjust.gov.ua/ (дозволяє отримати документи з державних реєстрів Міністерства юстиції України в режимі on-line; реєстраційні дії у державних реєстрах України в електронному вигляді; пошук інформації у державних реєстрах України; користування електронними системами звітності для тих осіб, які здійснюють спеціалізовану професійну діяльність; участь в електронних торгах арештованим майном та ін..);
  • Електронний кабінет платника  https://cabinet.sfs.gov.ua/ (за допомогою податкового календаря можна знайти інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності, переглянути та надрукувати бланки податкової звітності, заповнити декларацію про майновий стан і доходи для громадян та ін.)
  • Портал електронних  послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/ (перевірити відомості про трудову діяльність («Електронна трудова книжка»); провести прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком за допомогою сервісу «Пенсійний калькулятор»;можливість отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні) та ін..)
  • Електронні послуги Держгеокадастру https://e.land.gov.ua/ (замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку;  замовлення витягу про нормативну грошову оцінку землі; отримання відомостей про власників та користувачів земельних ділянок);
  • Електронний кабінет водія  https://e-driver.hsc.gov.ua/accounts/login/?next=/ (перевірка і оплата адміністративних правопорушень; отримання інформації про авто та посвідчення водія; перевірка авто по VIN-коду);

 

Не слід забувати і про самоосвіту та розширювати горизонти свого світосприйняття. Для цього стануть у нагоді такі освітні платформи:

  • Prometheus (https://prometheus.org.ua/) - платформа масових відкритих онлайн-курсів. Перший та найбільший проект безкоштовної освіти для всіх та кожного в Україні. Prometheus засновано 2014 року. Проект невпинно розвивається та зростає, збільшує кількість доступних курсів та впроваджує новітні навчальні методи для всіх. Мета – революція в освіті в Україні.
  • Ed-Era (https://www.ed-era.com/) - студія онлайн-освіти. Створюють онлайн-курси, інтерактивні підручники, освітні спецпроекти та моделі інтеграції сучасних освітніх рішень у традиційний навчальний процес. Створюють продукти за власними методиками, базуючись на дослідженнях у сфері онлайн-освіти та когнітивістики.
  • VUM-online (https://vumonline.ua/) - це освітня ініціатива, яка поширює ідеї і сприяє розвитку громадянського суспільства в Україні. Тут ви знайдете навчальні курси, сформовані з відео-лекцій, практичних завдань та контрольних запитань (для перевірки набутих знань). Теми навчальних курсів пов`язані з: персональним розвитком та реалізацією вашого потенціалу, підприємництвом, як механізмом якісного розвитку громади і суспільства, розумінням побудови та діяльності відкритого суспільства і його формування в Україні.

 

Духовно та культурно відпочити вдома допоможуть різного роду електронні заходи, які Ви зможете «відвідати» нижче за посиланнями:

 

Бережіть себе та використайте дану ситуацію з максимальною користю для себе!