Новини

2 Грудня 2019 р.

Висновки Верховного Суду – в центрі уваги учасників семінару

Висновки Верховного Суду – в центрі уваги учасників семінару

За ініціативи Хмельницького окружного адміністративного суду та у співпраці із Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України 29 листопада 2019 року у селищі міського типу Сатанів Городоцького району Хмельницької області відбувся семінар для суддів місцевих судів на тему «Висновки Верховного Суду та їх вплив на судову практику».

Роботу семінару розпочали вітальними промовами директор Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Анатолій Огородник, заступник голови Сьомого апеляційного адміністративного суду Дмитро Совгира та голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук.

Суддя Вищого адміністративного суду України Любов Гончар і судді Хмельницького окружного адміністративного суду Діана Гнап та Олександр Михайлов увійшли до команди викладачів семінару.

Учасники семінару детально обговорили особливості розгляду спорів з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби з врахуванням висновків Верховного Суду; ознайомилися із практикою ЄСПЛ у справах, які стосуються спорів державних службовців, розглянули особливості процесуальної правосуб’єктності у справах щодо охорони довкілля. Розгляд проблемних питань, пов’язаних з примусовим виконанням судових рішень, став темою для жвавої дискусії.

Участь у семінарі взяли судді місцевих загальних та окружних адміністративних судів трьох областей – Вінницької, Хмельницької та Чернівецької. До участі у заході активно долучилися й судді Хмельницького окружного адміністративного суду – Галина Лабань, Дар’я Божук, Уляна Данилюк, Альбіна Ковальчук, Полікарп Майстер, Вадім Матущак, Олександр Польовий, Іван Тарновецький.

Завершився семінар приємною атмосферою спілкування, обміном враженнями й побажаннями. Також учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України, що засвідчують проходження періодичного навчання з метою підвищення рівня кваліфікації.

Хмельницький окружний адміністративний суд дякує Чернівецькому регіональному відділенню Національної школи суддів України за гарний досвід та співпрацю.