Новини

13 Серпня 2019 р.

У Хмельницькому окружному адміністративному суді підведено підсумки опитування щодо якості роботи суду

У Хмельницькому окружному адміністративному суді підведено підсумки опитування щодо якості роботи суду

З метою оцінки стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя, а також отримання рекомендації щодо вдосконалення діяльності суду, у  Хмельницькому окружному адміністративному суді в період з 22 липня по 09 серпня 2019 року проведено анонімне опитування відвідувачів суду, в якому взяло участь 18 осіб.

Відвідувачі суду мали можливість заповнити анкети, в яких їм було запропоновано оцінити якість роботи суду, доступ та повноту інформації на стендах та на веб-сайті суду, роботу працівників апарату суду тощо.

Результати проведеного анкетування показали, що 94% опитаних осіб оцінили зручність умов перебування громадян в суді на „добре” та „відмінно”. Повнота, якість та доступність інформації для відвідувачів суду була оцінена - як цілком доступна – 92%. Якість роботи суду 94% відвідувачів оцінили в цілому на “добре” та “відмінно”.

З точки зору комунікаційної складової у стосунках між працівниками апарату та відвідувачами, 89% респондентів відзначили доброзичливість, повагу, бажання допомогти з боку працівників апарату суду та  їхній професіоналізм, а також погодились з тим, що працівники суду однаково ставляться до всіх відвідувачів, незалежно від їхнього соціального статусу. 91% опитаних погодилися з тим, що працівники суду працювали старанно та не припускалися помилок, які призводили б до перероблення документів та порушення строків.

Що стосується сприйняття роботи судді, в даному випадку, респондентами на досить високому рівні сприймається те, що судді забезпечують можливість сторонам в судовому процесі обґрунтовувати свою позицію, дотримуються процедур розгляду справи.

Загальна оцінка роботи суду складає 4,6 балів з п’яти можливих.

Хмельницький окружний адміністративний суд щиро вдячний відвідувачам, які взяли активну участь в проведеному опитуванні. Обов’язково прислухаємось до ваших побажань і рекомендацій, адже як казав Уїнстон Черчель: «Удосконалюватися – значить мінятися, бути досконалим – означає змінюватись часто», найкраще підкреслює прагнення до вдосконалення і розвитку.