Новини

3 Травня 2019 р.

Участь суддів Хмельницького окружного адміністративного суду у семінарі «Незалежність і підзвітність суддів як взаємопов’язані чинники українського правосуддя»

Участь суддів Хмельницького окружного адміністративного суду  у семінарі «Незалежність і підзвітність суддів як взаємопов’язані  чинники українського правосуддя»

Відповідно до Календарного плану періодичного навчання суддів на 2019 рік, з метою підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих та апеляційних судів, Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України організовано семінар на тему «Незалежність і підзвітність суддів як взаємопов’язані чинники українського правосуддя». Вказаний захід відбувся у с. Мигове  Вижницького району та  тривав два дні –  2-3 травня .
Під час семінару судді ознайомлювалися із особливостями запобігання конфлікту інтересів у світлі Бангалорських принципів поведінки суддів та Кодексу суддівської етики, обговорювали повноваження Ради суддів України в контексті вимог антикорупційного законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів, дискутували щодо суддівського самоврядування як однієї із гарантій забезпечення самостійності судів і незалежності суддів. Учасники семінару не оминули увагою й особливості розгляду корупційних злочинів у світлі практики Європейського  суду з прав людини.
Участь у заході взяли й судді Хмельницького окружного адміністративного суду – Дар’я Божук, Полікарп Майстер, Вадім Матущак.