Новини

12 Квітня 2019 р.

Голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук взяла участь у спеціальній підготовці кандидатів на посаду судді

Голова Хмельницького окружного адміністративного суду  Олена Ковальчук взяла участь у спеціальній підготовці  кандидатів на посаду судді

З 27 серпня 2018 року Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України розпочато спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді. У період з 29 березня по 17 травня 2019 року кандидати на посаду судді вивчатимуть блок № 5 «Адміністративне судочинство». Викладачем на тренінгах «Написання судових рішень в адміністративних справах», «Докази і доказування в адміністративному судочинстві» залучено досвідченого суддю, кваліфікованого тренера – голову Хмельницького окружного адміністративного суду Олену Ковальчук.
Проходження тренінгів спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді має на меті сприяти формуванню фахових умінь, навичок і високої професійної культури майбутніх суддів. Теми тренінгів складено за векторами, які потребують деталізованого вивчення теоретичних аспектів у призмі процесуального характеру та практичного значення: провадження у справах щодо оскарження нормативно-правових актів органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, у справах із приводу рішень, дій або бездіяльності державної виконавчої служби, приватного виконавця; розгляд спорів, пов’язаних із проходженням публічної служби.
Важливою складовою блоку № 5 «Адміністративне судочинство» також стала тема «Докази і доказування в адміністративному судочинстві», яка й була представлена до вивчення в межах тренінгу, який 11-12 квітня 2019 року провела кандидатам на посаду судді голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук.