Новини

5 Квітня 2019 р.

Голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук взяла участь у спеціальній підготовці кандидатів на посаду судді

Голова Хмельницького окружного адміністративного суду  Олена Ковальчук взяла участь у спеціальній підготовці  кандидатів на посаду судді

У період з 29 березня по 17 травня 2019 року на базі Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України кандидати на посаду судді проходитимуть спеціальну підготовку, блок № 5 «Адміністративне судочинство». До участі в спеціальній підготовці кандидатів на посаду судді у ролі викладача запрошено голову Хмельницького окружного адміністративного суду Олену Ковальчук.
Програма спеціальної підготовки передбачає проведення різнопланових тренінгів: «Європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини адміністративними судами України», «Написання судових рішень в адміністративних справах», «Особливості провадження у справах щодо охорони довкілля», «Докази і доказування в адміністративному судочинстві», «Особливості провадження у справах щодо реалізації права на мирні зібрання», «Особливості провадження у справах, пов’язаних із виборчим процесом, процесом референдуму» та ін. Вказане навчання спрямоване на здійснення підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя України.
4-5 квітня 2019 року кандидати на посаду судді пройшли тренінг «Написання судових рішень в адміністративних справах». Вказаний тренінг провела кваліфікований тренер - голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук.