Новини

25 Березня 2019 р.

Навчання працівників апарату Хмельницького окружного адміністративного суду

Навчання працівників апарату  Хмельницького окружного адміністративного суду

Для працівників апарату Хмельницького окружного адміністративного суду минулий тиждень видався досить плідним та насиченим.
У період з 18 по 22 березня у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України проходила підготовка помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів. Під час заходу слухачі обговорили питання матеріального та процесуального законодавства, дослідили підстави дисциплінарної і матеріальної відповідальності працівників апаратів судів, проаналізували особливості провадження у справах, пов’язаних із виборчим процесом у державі. Помічники суддів також брали участь у виконанні практичних вправ щодо подолання напруги та підвищення професійної стресостійкості, вчилися комунікувати з представниками громадськості та журналістами, розглянули правила поведінки в суді та поза межами суду. Участь у проходженні підготовки взяли помічники суддів Хмельницького окружного адміністративного суду – Дмитро Стаднік та Володимир Тимчишин.
У місті Чернівці 20 березня відбувся семінар «Фіксування судового процесу технічними засобами». Цей захід організований Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України для працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів. Під час семінару слухачі ознайомилися із даними технічного фіксування судового процесу та процесуальними правами й виконанням процесуальних обов’язків  учасників  судового  процесу  під  час  проведення  судового  засідання  у  режимі  відеоконференції. Також учасники навчання освоїли алгоритм дій при виявленні несправностей засобу фіксування судового засідання та формування запису фонограми судового засідання у системі КП «ДСС». Участь у проходженні навчання взяли секретарі судових засідань Хмельницького окружного адміністративного суду – Ксенія Василевська, Юлія Нетичай  та Олена Свинобой.
Працівники апарату Хмельницького окружного адміністративного суду не залишилися осторонь семінару «Культура мовлення у професійній діяльності», який пройшов 21 березня 2019 року у місті Львові. Захід організований Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України для працівників апаратів судів. Участь у цьому семінарі взяла помічник судді Віта Огороднік. Під час семінару учасники проаналізували типові порушення лексичних, синтаксичних, орфографічних і пунктуаційних норм у текстах судових рішень та розглянули порушення норм наголошування у правничих термінах. Вивчення кожного питання навчальної програми було підкріплено дискусіями, роботою у малих групах та анкетуванням.
Основна мета усіх заходів, у яких працівники апарату Хмельницького окружного адміністративного суду взяли активну участь, – це набуття нових знань, практичних навиків та підвищення професійного рівня кваліфікації.