Новини

5 Березня 2019 р.

Вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка у Хмельницькому окружному адміністративному суді

 Вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка у  Хмельницькому окружному адміністративному суді

4 березня 2019 року з нагоди вшанування Великого Кобзаря у Хмельницькому окружному адміністративному суді відбулася лекція. Лекцію провела голова Хмельницького міського Товариства української мови імені Тараса Шевченка «Просвіта» Зоя Олександрівна Діденко.
Під час зустрічі Зоя Олександрівна розповіла працівникам суду про життя та творчий шлях видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка – людини універсальних обдарувань та інтересів. Працівникам суду було представлено до огляду унікальні видання  «Кобзаря» та рукописні тексти Тараса. Книгу «Невмируще джерело українства», видану до 150-річчя Товариства «Просвіта» в Україні, Зоя Олександрівна  презентувала  Хмельницькому окружному адміністративному суду.
У рамках лекції також відбулася презентація відеофільму «Земля подільська, яку сходив Тарас», ініціатором створення якого виступило правління «Просвіти». «Унікальність фільму в тому, – зазначила під час лекції Зоя Олександрівна, – що всі показані події базуються на історичних документах. Представники «Просвіти» хотіли засвідчити час перебування Тараса Шевченка саме на Поділлі. Видатний поет перебував сім днів у Кам’янці-Подільському у 1846 році. Саме восени цього року він був у відрядженні, під час якого збирав історичні дані, де зустрівся із своїм давнім другом Петром Чуйкевичем, який супроводжував його під час відрядження. Фільм показує місця, які Тарас Шевченко відвідав у Кам’янці».