Новини

1 Березня 2019 р.

Судді Хмельницького окружного адміністративного суду пройшли планову підготовку для підтримання кваліфікації

Судді Хмельницького окружного адміністративного суду пройшли планову підготовку для підтримання кваліфікації

У період з  25 лютого по 01 березня 2019 року, відповідно до вимог статті 89 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України проходила підготовка суддів окружних адміністративних судів для підтримання кваліфікації.

Програма підготовки включала: дискусії, проведення тренінгів з актуальних питань, інтерактивне спілкування з досвідченими суддями і науковцями, виконання практичних завдань. Судді дослідили: актуальні питання розгляду справ щодо державної політики у сфері економіки; особливості розгляду та вирішення адміністративних справ за зверненнями громадян до суб’єкта владних повноважень у зв’язку з порушенням вимог Законів України «Про звернення громадян» та «Про доступ до публічної інформації»; питання антикорупційного та податкового законодавства. Актуальним для учасників підготовки був розгляд питань щодо новел процесуального законодавства в адміністративну судочинстві: запровадження Електронного суду, застосування у процесі експертизи у сфері права, врегулювання спору за участі судді, спрощене позовне провадження в адміністративному судочинстві.

Участь у проходженні підготовки взяли судді Хмельницького окружного адміністративного суду – Вячеслав Блонський, Галина Лабань, Полікарп Майстер, Олександр Михайлов, Іван Тарновецький.