Новини

1 Березня 2019 р.

Хмельницький окружний адміністративний суд відвідали представники Місії ОБСЄ

Хмельницький окружний адміністративний суд відвідали представники Місії ОБСЄ

1 березня 2019 року у Хмельницькому окружному адміністративному суді відбулась зустріч з представниками Місії ОБСЄ із спостереження за президентськими виборами (ENEMO) в Україні 2019 року. У межах розгортання місії довгострокові спостерігачі спілкуються з представниками державних органів, політичних партій, громадськості та ЗМІ. Ці заходи покликані для того аби здійснити оцінку президентських виборів щодо відповідності міжнародним стандартам.

Сьогодні ж довгострокові спостерігачі Діджі Вільгельм та Гельмут Госер відвідали Хмельницький окружний адміністративний суд та поспілкувались із головою суду Оленою Ковальчук та керівником апарату суду Олександром Панчуком. Міжнародних експертів цікавили тонкощі перебігу президентських виборів в Україні та наявність відповідних спорів на розгляді у Хмельницькому окружному адміністративному суді. 

Голова суду зазначила, що суд відіграє важливу роль у період виборчого процесу, тому що судовий захист виборчих прав є головною демократичною гарантією виборів. У період виборчого процесу у суді затверджено особливий графік роботи, а також судді беруть активну участь у семінарах, тренінгах, котрі спрямовані надати якісні поради щодо виборчого законодавства. Наостанок представники Місії подякували голові суду Олені Ковальчук за проведену зустріч та висловили побажання подальшої співпраці.