Новини

11 Лютого 2019 р.

Голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук взяла участь у семінарі-практикумі

Голова Хмельницького окружного адміністративного суду  Олена Ковальчук взяла участь у семінарі-практикумі

08 лютого 2019 року у місті Вінниця відбувся усеукраїнський семінар-практикум «Застосування виборчого законодавства» для суддів апеляційних та окружних адміністративних судів. Участь у семінарі-практикумі взяла голова Хмельницького окружного адміністративного суду Олена Ковальчук.
Організаторами заходу стали Національна школа суддів України спільно з Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду, Сьомим апеляційним адміністративним судом за підтримки проектів Ради Європи «Підтримка прозорості, інклюзивності та чесності виборчої практики в Україні» та «Підтримка конституційних і правових реформ, конституційного правосуддя та надання допомоги Верховній Раді у проведенні реформ, спрямованих на підвищення її ефективності».
У ході семінару учасники обговорили питання застосування матеріального права у процесі розгляду судами виборчих справ, особливості застосування судами процесуального законодавства та визначення підсудності справ у виборчих спорах. Також судді дискутували щодо міжнародно-правових стандартів у рішеннях Європейського суду у спорах пов’язаних із виборчим законодавством, принципів виборчого права і практики їх застосування.