Новини

31 Січня 2019 р.

У Хмельницькому окружному адміністративному суді стартував період навчальної, виробничої та переддипломної практики

У Хмельницькому окружному адміністративному суді стартував період навчальної, виробничої та переддипломної практики

Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді є складовою частиною навчального процесу та одним із заходів правового виховання і підвищення загального рівня правової культури. Разом із тим, саме під час проходження практики, майбутні фахівці мають можливість продемонструвати свої знання, вміння та отримати необхідний для початку професійної кар’єри досвід роботи у юриспруденції.
Хмельницький окружний адміністративний суд не залишається осторонь процесу правового навчання та виховання майбутніх юристів та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням. Так, протягом 2018 року у суді пройшли практику 18 студентів з різних вузів:  Хмельницького університету управління та права, Державної прикордонної академії імені Богдана Хмельницького, Львівського національного університет імені Івана Франка, Міжрегіональної академії управління персоналом, Національного університету «Одеська юридична академія».
У січні 2019 року у Хмельницькому окружному адміністративному судді стартував новий період навчальної, виробничої та переддипломної практики. Наразі для проходження практики до суду завітали студенти Навчально-тренувального центру ВПУ № 25 м. Хмельницького.
У Хмельницькому окружному адміністративному суді студенти мають можливість познайомитися із організацією роботи суду, основними  напрямами діяльності його структурних підрозділів, завданнями та обов’язками працівників апарату суду. Також практиканти мають змогу бути присутніми у судових засіданнях, наочно спостерігати за ходом судового процесу та аналізувати, як втілюються на практиці правила адміністративного судочинства.
Працівники апарату Хмельницького окружного адміністративного суду  із задоволенням діляться своїм досвідом із майбутніми колегами.