Новини

22 Січня 2020 р.

З Днем Соборності України!

З Днем Соборності України!

22 січня в Україні відзначають День Соборності. Це свято уособлює віковічні прагнення українського народу до об’єднаності, незалежності, цілісності та неподільності.

Понад 100 років тому – 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Особливим цей день є і для нашого краю, адже саме по західному кордону Хмельниччини проходила умовна межа між Західноукраїнською Народною Республікою та Українською Народною Республікою. Уже стало доброю традицією відзначати цю дату символічним єднанням делегацій Хмельниччини та Тернопільщини на кордоні областей, символізуючи об’єднання українських земель в одну незалежну, соборну, національну державу.

День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Всі ми свято віримо, що територіальна цілісність України та її незалежність навіки залишатимуться непорушними. Адже саме в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – духовно багатої, сильної, високорозвиненої, вільної та демократичної України.

З нагоди відзначення Дня Соборності України щиро вітаю із цим святом та бажаю добра, миру, злагоди, процвітання та нових звершень на благо нашої Батьківщини!

 

З повагою голова
Хмельницького окружного
адміністративного суду                                                                                                                                                    О. К. Ковальчук